page header photo

Opleidingen Linux/UNIX en programmeertalen

AT Computing biedt een totaalpakket aan opleidingen, onderverdeeld in vier trajecten. Elk traject heeft een eigen "insteek" voor een specifieke doelgroep: drie trajecten gericht op het Linux/UNIX-platform, en een vierde platform-onafhankelijk traject bedoeld voor programmeurs. Ieder traject wordt aangevuld met verdiepende Linux/UNIX cursussen.
Naast de trajecten voor onze standaard opleidingen, bieden we ook een reeks losse cursussen aan als specials.

Overzicht van opleidingstrajecten Algemene Linux/UNIX-opleidingen Algemene Linux/UNIX-opleidingen LPIC certificering LPIC certificering Programmeer-opleidingen Programmeer-opleidingen Verdiepende opleidingen

Binnen elk traject zijn er opleidingen die passen bij de specifieke kennisbehoefte van de betreffende doelgroep. Daarnaast bieden wij verdiepende Linux/UNIX cursussen die traject-onafhankelijk zijn; deze cursussen sluiten naadloos aan bij de verschillende traject-specifieke opleidingen. Dus wat uw niveau ook is of welke achtergrond u ook heeft, er is altijd een opleidingstraject te volgen.


Opleidingen voor Linux/UNIX gebruikers, beheerders en specialisten

Deze opleidingen zijn bedoeld voor gebruikers, beheerders en specialisten die met alle varianten van Linux/UNIX overweg moeten kunnen, uitgezonderd de cursussen Linux applicatiebeheer en Linux systeembeheer (deze zijn Linux-specifiek).

Overzicht van Linux/UNIX opleidingen Linux/UNIX deel 1 Linux/UNIX deel 2 Linux applicatiebeheer Linux/UNIX TCP/IP-netwerken De shell, sed en awk voor gevorderden Linux systeembeheer Ansible configuration management Apache web server configuratie DNS Domain Name System Linux performance-analyse en tuning legenda bij opleidingentrajecten

 UK flag  De cursussen Linux/UNIX deel 1 en Linux/UNIX deel 2 zijn ook in de Engelse taal beschikbaar.

Opleidingen voor LPIC examenkandidaten

Het Linux Professional Institute LPI is een onafhankelijke organisatie die de inhoud vastlegt voor examens die voor alle Linux-distributies gelden. Deze opleidingen zijn bedoeld voor mensen die een examen willen afleggen voor het LPI Linux Essentials certificaat, het LPIC1 certificaat (examens 101 en 102) of het LPIC2 certificaat (examens 201 en 202).

Overzicht van LPIC examen-trainingen LPI certificering level 1 (LPIC1) examen 101 LPI certificering level 1 (LPIC1) examen 102 LPI certificering level 2 (LPIC2) examen 201 LPI certificering level 2 (LPIC2) examen 202 DNS Domain Name System Apache web server configuratie Linux performance-analyse en tuning Examentraining LPI 101 Examentraining LPI 102 Examentraining LPI 201 Examentraining LPI 202 LPI certificering Linux essentials Examentraining Linux essentials Examen LPI afleggen legenda bij opleidingentrajecten

Tijdens een examentraining wordt een aantal proefexamens gemaakt en doorgesproken ter voorbereiding op het echte examen.

Geen tijd? Volg de LPIC1 trainingen waar en wanneer u wilt online!


Opleidingen voor programmeurs

Afhankelijk van uw ervaring met programmeren kunt u uw opleidingstraject invullen.
Geen programmeerervaring? Begin dan met de opleiding "Leren programmeren met C" om daarna gericht een programmeertaal als C, C++ of Perl te leren, óf begin met de opleiding "Leren programmeren in Python" om daarna ook gelijk in de praktijk met Python aan de slag te gaan.
Heeft u wel ervaring met programmeren? Kies dan direct de gewenste programmeertaal. Bijna alle opleidingen zijn onafhankelijk van het platform waarvoor u programmeert: UNIX, Linux, macOS, MS Windows, JDK of het web. De oefenomgeving bij deze opleidingen is intuïtief, en daardoor snel en eenvoudig te hanteren.

Overzicht van programmeer-opleidingen De programmeertaal Python Numerical Python Advanced Python Gratis Raspberry Pi Leren programmeren in Python De programmeertaal C++ Gevorderd C++ Leren programmeren met C De programmeertaal C Linux system programming Version control with Git De programmeertaal Go De programmeertaal Perl Linux device drivers legenda bij opleidingentrajecten

 UK flag  De cursussen De programmeertaal Python (Python voor mensen met algemene programmeerervaring), Leren programmeren in Python (Python voor beginnende programmeurs), De programmeertaal C, De programmeertaal C++ en Gevorderd C++ zijn in de Nederlandse en de Engelse taal beschikbaar.


Overzicht verdiepende opleidingen

Een overzicht van alle verdiepende Linux/UNIX- en programmeer-opleidingen die aansluiten op onze trajectspecifieke cursussen:

Overzicht van verdiepende trainingen Apache web server configuratie DNS Domain Name System Ansible configuration management Linux performance-analyse en tuning Linux system programming Linux device drivers legenda bij opleidingentrajecten

Meer weten over de samenhang van de opleidingen of een opleidingsadvies op maat? Bel (024) 352 72 82, of mail naar info@ATComputing.nl

Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS2