page header photo

Consultancy door AT Computing

Een consultant van AT Computing beschikt over de juiste kennis en ervaring om complexe en uitdagende vraagstukken te beantwoorden. Onze consultants delen onderling hun kennis en ervaring en werken nauw met elkaar samen. Heeft u voor advies of ondersteuning een consultant van AT Computing op locatie dan staat de rest van het team stand-by.

Consultancy door AT Computing betekent niet alleen kennis en expertise maar ook betrokkenheid en wij denken mee met de klant. Geen "brandjes blussen" maar concrete oplossingen voor de langere termijn. Onze consultants zorgen voor kennisoverdracht door middel van duidelijke documentatie en als nodig workshops en opleidingen. Kortom: gezamenlijk pakken we uw vraagstuk op en we blijven betrokken tot het doel is bereikt.

  • Adviseren en ondersteunen bij het automatiseren van IT afdelingen;
  • Analyseren, uitwerken en verbeteren van bestaande beheersprocessen;
  • Adviseren en ondersteunen bij complexe infrastructurele vraagstukken;
  • Begeleiding bij migratie of transitie trajecten naar externe hosting of cloud diensten;
  • Extra ondersteuning en kennis voor uw IT diensten en afdelingen.

Bent u zoekende naar kennis en expertise op gebieden als Linux, Unix of open-source technologieën dan bent u bij AT Computing aan het juiste adres.

AT Computing voor al uw IT projecten

We delen onze uitgebreide Linux, Unix en open-source expertise graag in de vorm van oplossingen binnen uw organisatie of ICT-afdeling. Wij adviseren on ondersteunen klanten op diverse vlakken, enkele voorbeelden zijn:

Performance Analyse

Als de performance van uw Linux of Unix systeem te wensen overlaat, wordt meestal als eerste aan extra hardware gedacht. Maar het is vaak voordeliger om eerst uw systeem aan een grondige analyse te onderwerpen. Of het aan de storage, het netwerk of de kernel ligt, wij kunnen de bottleneck doorgaans snel identificeren, waardoor u gericht actie kunt ondernemen. Wilt u nu direct inzicht in de performance van uw systeem? Installeer onze performance-monitoring tool atop.

Troubleshooting

Wij zijn al 30 jaar gespecialiseerd in het beantwoorden en oplossen van al uw Linux, Unix en open-source vraagstukken. Gezamenlijk is er meer dan 100 jaar ervaring in het bedrijf aanwezig. Of het nu algemene of zeer specialistische vragen zijn: wij helpen u verder. Wij beschikken over diepgaande kennis van UNIX en Linux besturingssystemen. Daarnaast is ook over minder courante Unix versies bij AT Computing nog veel kennis aanwezig. U kunt rekenen op objectief advies, onafhankelijk van Unix-, Linux-, hardware- en/of software leveranciers.

Cloud computing

Cloud computing is een breed begrip. Graag helpt AT Computing u bij het concreet toepasbaar maken ervan. Dat kan variëren van schaalbare rekenclusters tot het overal beschikbaar hebben van uw belangrijkste toepassingen. Maak een afspraak met ons en we helpen u tijdens het gesprek een concrete oplossing te formuleren. Denk daarbij aan:

  • Virtualisatie van uw bestaande servers
  • Schaalbaar maken van uw infrastructuur
  • Advies voor het opzetten van een private, hybride of public cloud
  • Realiseren van een infrastructuur zodat u zelf (cloud)diensten kunt aanbieden

Security

Weet u zeker of uw IT diensten veilig zijn ingericht? Een security scan biedt de oplossing en vertelt u of uw netwerk veilig ingericht is. Bij een security scan doorlopen we uw systemen om te onderzoeken waar zwakheden zitten. Dat is proactief. Maar we kunnen ook reactief ingezet worden als er een vermoeden is of al sprake van een cyber-aanval. U ontvangt een rapport met bevindingen en eventuele aanbevelingen hoe uw systeem verbeterd kan worden, waarna accreditatie door een bevoegde instantie kan plaatsvinden.

Ansible

Wanneer het aantal te beheren systemen groeit, wordt het ondoenlijk om ze allemaal handmatig te beheren. Dan wordt het tijd om gebruik te gaan maken van configuratiebeheer. Ansible is een eenvoudig te leren, maar zeer krachtig middel om met weinig inspanning grote aantallen systemen te beheren. Ansible is een configuratie beheertool zoals Puppet, Chef, CFEngine en andere. Maar Ansible is veel eenvoudiger te leren, op te zetten en te gebruiken. Deze eenvoud doet niets af aan de kracht.

Puppet

Uw webapplicatie (webshop, database programma, of andere SaaS-applicatie) moet hoognodig naar een grotere productie-omgeving verhuizen. Als dé Puppet specialist in Nederland kunnen wij u helpen bij het opzetten van een nieuwe infrastructuur! Puppet en git zorgen ervoor dat het onderhoud van de infrastructuur gemakkelijker wordt. Deze technologie geeft de mogelijkheid centrale server configuraties te beheren en aan te passen. Daarnaast kunt u automatisch nieuwe nodes uitrollen, mocht de webapplicatie nog groter worden.

Git

Git is een gedistribueerd versiebeheersysteem waarbij de nadruk ligt op snelheid, data-integriteit, en gedistribueerd werken. Hierbij is het noodzakelijk dat het doorvoeren van de aanpassingen aan de code in het versiebeheersysteem snel en betrouwbaar kan worden gedaan. Alhoewel Git initieel voor versiebeheer van software is ontwikkeld, kan het voor alle tekstgeoriënteerde documenten worden gebruikt. Het is daarom ook prima te gebruiken voor systeem- en applicatiebeheerders die bijvoorbeeld configuratiebestanden onder versiebeheer willen zetten.

Docker

Docker zorgt voor een automatische deployment van applicaties binnen software containers. Het is een open-source project en levert een extra abstractie- en automatiseringslaag onder Linux. Het maakt gebruik van bestaande mogelijkheden van de Linux-kern als cgroups en kernel namespaces. Hoewel Docker vrij nieuw is (de eerste versie dateert van maart 2014) is het erg populair en wordt het breed ondersteund.

Bent u zoekende naar consultancy op gebieden als Linux, Unix of open-source technologieën dan bent u bij AT Computing aan het juiste adres. Bel (024) 352 72 82 voor een afspraak, of mail sales@ATComputing.nl.

Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS2